Så gå dog hjem, hjemløse!

Spark en hjemløs

Ja, nu vi er ved hjemløse…

I lørdags hørte jeg Interne Affærer på Radio24syv. Og udover at høre om Mads Brüggers problemer som sengevæder (og ikke mindst hans barnepiges udfordringer) og Georg Metz smadrer et af medlemmerne fra Suspekt (troede ikke jeg kunne døje Georg Metz, men nu blev jeg sgu lidt småforelsket), så spillede de et klip fra en readiodokumentar om Jan og Søren, to hjemløse københavnere.

De kunne til min store overraskelse fortælle, som den største naturlighed, at man ikke skulle lukke sin sovepose helt, når man sover på gaden. For hvis der kommer nogen og sparker en, kan man ikke flygte.

WHAT?

Sparker en? Og sådan kunne de også tilføje, hvordan nogle mennesker, spytter på dem.

Jeg er med på, at der er utroligt mange ulækre mennesker i Indre By. Larmende provo’er, med lidt for store muskler og lidt for små hjerner. Men hvornår er vi blevet så afstumpede, at vi sparker til folk, der ligger og sover. Spytter efter andre mennesker? Tæsker fremmede, der ikke kan forsvare sig selv – fordi vi kan?
At blive pisset på at stive idioter i byen, er åbenbart heller ikke et ukendt fænomen.

http://arkiv.radio24syv.dk/video/4851924/liv-og-lys-2-del-24syv

En af mine Facebook-venner kunne dele, hvordan nogle psykoer for nogle år tilbage havde sat ild til en hjemløs i Odense.

Gad vide hvad straffen i Danmark er for at sætte ild til et sovende menneske…

Næste indlæg

Så gå dog hjem, hjemløse!