Gammel lort på gamle flasker

Den evige leflen for Danmarks dyreste familie

Så har Dronning Margrethe og Prins Henrik været på tur igen.
Denne gang til USA og selvfølgelig med den sædvanlige hob af journalister i sit følge, så vi hele ugen har kunnet følge med i, hvad den tilsyneladende meget vigtige familie fordriver tiden med.
Det bliver alt sammen altid fremstillet som meget, meget betydningsfuldt.
Faktisk ville vores lille land synke i intethedens grus, hvis ikke det var for Margrethe og hendes ældste søn.
Resten er verden er, ifølge danske Tv-stationer, nemlig ved at flække over i benovelse over, at vi har et kongehus med en rigtig dronning.
Eller hvad?

På TV2 lagde Lally Hoffman ud med at interviewe en venlig, amerikansk klummeskribent ved navn Marcha, som himlede op om, hvor vilde amerikanerne var med Danmark og den royale familie.
Amerikanere har sgu til alle dage været så høflige og scenevante, men til min positive overraskelse testede Lally Hoffman faktisk påstanden – og fik helt forudsigeligt ikke en eneste amerikaner i kassen, som anede en prut om Danmark, udover hvad Oprah har fortalt om vores levestandard.
Ingen nævnte kongehuset. Selvfølgelig gjorde de ikke det.
Desværre sluttede Lally sit ellers perspektiverende indslag af med en floskel om, at det kom de nok til, nu hvor Margrethe og gemalen skulle på tur.
Hvad i alverden er det for noget vrøvl?

Nu er der simpelthen nogen, der må sige det højt: De eneste der rigtig går op i det danske kongehus er danskerne!
Og det nok tid til indse, at den halve milliard, det kongehus koster samfundet årligt derfor ikke er tjent hjem i form af nogen PR-mæssig værdi.
Det er jo for fanden ikke første gang, at hverken dronningen og Henrik er i USA, selv om Lally helst håbede, at den slappe tilstand ændrede sig henover de næste dage. Kuk kuk!
Til Lally og andres information, kan jeg minde om, at Kronprinsen og kone har i øvrigt også været derovre flere gange.

Dengang jeg arbejdede på SE og HØR, var Frede og Mary i New York.
Den danske presse skriblede og filmede løs og løj igen og igen om, hvor fantastisk en værdi det var for Danmark, at kongehuset flintrede rundt til danske kunstnere og shoppede på 5th Avenue.
Men hvilken værdig? For hov! Hvor var den amerikanske presse?
Der var én journalist fra et lokalt medie til et pressemøde, som muligvis fik plads til en note i sin avis.
Og hvor er værdien så? Hvis alle andre er ligeglade?

På den aktuelle amerikanertur skulle Henrik og Margrethe mødes med de danske konsuler i USA samt besøge en række danske virksomheder. Og forklar mig så lige, hvordan i alverden et halvprivat besøg kommer en eventuel amerikansk investor for øre? Eller hvad det kommer ham ved?
Og hvad værdien er i virkeligheden, hvis ikke det bliver dækket af andet end den danske presse?
Det giver jo ingen mening.

I et par uger siden gik DR virkelig til den, da de lavede et helt program om, at de danske politikere måske får for meget i løn.
Her taler vi en grundløn på 55.000 kroner, som DR og de adspurgte kunne få ondt i røven af, selv om den indbefatter en 70 timers arbejdsuge, nattemøder, rejser rundt om i landet og verden til forhandlinger og meget lidt plads til et normalt familieliv.

Er der en Tv-station, der kunne tænke sig at undersøge og beregne hvad kongehuset reelt indtjener af den halve milliard, det koster?
Og endnu mere relevant; hvad man kunne få ud af at investerer den halve mia. i en helt anden PR for landet?
Jeg vil også gerne vide, hvad kongehuset egentlig bruger kronerne på?
Koster deres hotelværelser måske ikke også 14.000 kr.?

Men nej! Vi skal bare fodres med Joachim, der kører ræs med sin ven Oscar, og så kan vi messe for os selv igen og igen, at det der kongehus faktisk ret så meget tjener sig selv hjem – at I ved det!

Næste indlæg

Gammel lort på gamle flasker