Jobannonce i Ældresagen

Vi mangler kendte i Danmark

Jeg har to venner fra Finland. Tommy og Ari, hedder de.
Engang inviterede de mig til Finland, hvor vi en tømmermandsramt lørdag sad og så noget så eksotisk som finsk fjernsyn, og jeg kunne konstatere, at den finske nationale tv-station er nogenlunde lige så opfindsom som Danmarks Radio, da de viste ”Hit med sangen”.
Den finske udgave af Amin Jensen (hov, ham har vi da ikke hørt joke om sin evindelige fedme i lang tid) havde to skrålende hold, og da jeg spurgte mine to venner, hvem deltagerne var, svarede de: ”Det ved vi ikke. Vi har ikke så mange kendte i Finland. ”
Det synes jeg var vildt sjovt. Man var simpelthen begyndt at bruge ukendte personer i kendisprogrammer, når listen af kendte navne var tikket af.
Det kan jeg så konstatere, at man er kommet omkring i Danmark. For når listen er tikket af, så bruger vi da bare den samme liste igen. Eller hiver sine venner og kollegaer ind fra andre underholdningsprogrammer.
I Lasses Rimmer talkshow, møder man helt forudsigeligt Casper Christensen og Frank Hvam. Og Jacob Wilson og Tobias Dybvad. Og alle mulige andre utrolig sjove komiker-venner, der laver Live fra Bremen. I Natholdet har Anders Breinholt besøg af talkshow-vært og ven Anders Lund Madsen. Ja, faktisk er der vel ikke den værtskollega, han ikke har haft besøg af op til flere gange.
Dem der har været allerbedst til at sætte kollegaer/venner i system er ZULU. Det er nok de samme 18 mennesker, der går igen og igen. Og igen. Og sørme igen. Omkring 50 pct af deltagerne i alle underholdningsprogrammer er ansat på kanalen eller moderkanalen TV2. Resten er Standup’ere, storbarmede eller deltagere fra andet underholdningsprogram.
Så vidt jeg har forstået, er man først med i Djævleræs, så kommer man med i Kvægras, og så kommer man vist med i Djævleræs igen, og så skal man i Go Morgen Danmark og tale om det. Og måske får man en plads i Vild med Dans. En stor familie, mener jeg, at TV2 brandede sig som for nogle år siden. Og det må man da sige, at de er.
På et tidspunkt var Joachim B. Olsen som ny dreng i klassen liiiiiiiiige blive optaget i familien. Han var først bag rattet i Zulu Djævleræs, så kom han til hest i Zulu Kvægræs, som gav ham en fin plads ved bordets i Zulus Pokerfjæs (skal alting ende med ”æs” på den kanal?).  Ja, og så var han med i Vild med dans, som gav ham en fast plads i sofaen i Go Morgen Danmark.
Men hov! Så blev han politiker. Og så var han pludselig ikke Zulu-sjov mere. Der sluttede det eventyr.
På SBS har man heldigvis også nogle kanaler at surfe mellem, så man (måske) ikke opdager, at Villy Søvndal er med i alle 4-stjernet middag. Eller at de nyskabte tosser Joy og Mia både har lavet bollescener i Singleliv, Mig og min mor og selvfølgelig 4-stjernet middag. Jeg håber at se dem ”dry humpe” hinanden i en masse andre programmer i fremtiden.
Og Viasat har fået skruet Peter Birch og ham der (den angiveligt (?)) Flotte Fyr ind i alt fra Paradise Hotel, Amalies Verden, Til Middag Hos og Sommer i Sunny Beach.
Skulle man gide lave en reel optælling, er det vel samlet set de samme 53 mennesker, der går igen og igen på de respektive kanaler.
Og det er måske den røvsyge konklusion. At vi heller ikke har ret mange kendte i Danmark. I hvert fald ikke nogen, der gider stille op til aftenunderholdningen. Eller også rækker opfindsomheden bare ikke længere blandt cremen af dansk underholdning end til dem, der medvirkede sidste gang?
Jeg så efterhånden hellere en flok totalt ukendte husmødre køre djævleræs. Og totalt ukendte indvandrere ride kvægræs. Men så havde familien stand up jo ikke deres egen lille legeplads mere.

Næste indlæg

Jobannonce i Ældresagen