Tyk, tykkere og ligeglad

Doping og damer

Wuhuuuu, så er startskuddet gået i Tour de France!
Ja, jeg er selvfølgelig lidt ligeglad og kender formentlig ikke en eneste af rytterne. Men der er jo et eller andet vanvittigt omkring den sportsbegivenhed, som man ikke kan andet end at fascineres af.


Ud over at rytterne skal køre 4000 kilometer, så ved vi også, at de alle sammen er dopet. Og vi skal skandalisere det, skal vi.
Og forarges.
Og lege, at det vidste vi faktisk slet ikke, at de (alle sammen) var.

Michael Rasmussen, den lille kylling, vil ikke indrømme det, og så må vi jo spørge igen og igen, indtil han om 10 år kan lave en Riis og lægge ansigtet i de rette folder og sige: Jeg har taget EPO.
Ja, eller også har han taget noget andet. Men stoffer tager de selvfølgelig, og op i røven med det, for det er stadigvæk manden mod bjerget.

Som en ven kvikt bemærkede: ”Hvis de skal køre 4000 kilometer på omkring 20 dage, hvoraf en del af dem rulles på bjerge, så skal man have medicinsk hjælp. Særligt sammenlignet med fodboldlandsholdet, der jamrer sig totalsmadret, når de har spillet to kampe på en uge.”
Ja, det sætter tingene lidt i perspektiv.

Næst efter dopingskandalerne, har vi endnu engang Jørgen Leth i studiet. Og hurra for det.
Han skulle godt nok lige fryses ud, da han skrev i en bog, at han bollede med sin kokkedames datter på 17 år. Og så var hun vist 18.
Tv2 var dybt forarget, ligesom en stor del af befolkningen, for føj for Satan at en gammel mand ville bolle en ung. Og så endda en sort slaveagtig type. Det blev bare ikke klammere. Lige indtil vi glemte det igen.
For så viste det sig pludselig nærmest en gave for hende, og moren til pigen, ja, hun havde selvfølgelig slet ikke noget imod at stå og lave mad, mens hendes 70-årige arbejdsgiver huggede løs i hendes teenage-datter. Næ, sådan var kulturen bare, fik vi forklaret af Haiti-eksperter og fattigdomseksperter.
Og så er Leth sgu sådan et verbalt geni, at han blev genansat på Tv2, og det har da heller aldrig kostet noget at tage til nåde.
Det er jeg selv blevet engang og tak for det.

Men nu er Jørgen Leth i mediernes søgeløs igen.
Her & Nu kan i forbindelse med Tour’en afsløre, at instruktøren har fået en ny kæreste. Den nye er hele 22 år. Men hov, så viste det sig, at han faktisk har datet hende i tre år – det passer ligesom også lidt bedre med alderen.
Håber ikke, at hun elsker ham alt for højt, for hun kan nok godt regne med at blive dumpet inden sin 25 års fødselsdag…

Jeg synes også at Leth er griner, når han folder sig ud. Lidt ligesom Blachman. Masser af ordgejl, der på en eller anden måde giver fuldstændig mening.

Jeg ved ikke, hvor meget jeg kommer til at følge med i cykelløbet i år. Faktisk, dur det bedst, når man har tømmermænd, synes jeg.
Der var dog et år, jeg virkelig fulgte med, da en daværende kæreste havde forladt mig. Det troede jeg på det tidspunkt var en katastrofe og lagde mig derfor i sengen og tænkte utrolig meget over, at mit liv var slut. Men så opdagede jeg Tour de France og sad troligt i min seng hver dag i lange patter og med gardinerne trukket for og stirrede tomt ind i skærmen, indtil jeg faktisk begyndte at følge med – og en slags heppe.
Jeg blev sgu begejstret.
Rytterne blev mine venner den sommer, og jeg tabte fem kilo på en uge. Det klædte mig faktisk meget godt.

I år er jeg godt gift, og min mand er vist ligeglad med den slags sport, så det bliver nok ikke til andet edn tømmermands-kigning og lidt skandaleslubren, når sprøjterne finder deres ejermænd – og måske et par pinlige fantasier om Leth og hans ”nye” dame.

God sommer! Og god tour!

Næste indlæg

Tyk, tykkere og ligeglad