TOP 10 TV-CHOK

En kongelig hånd til Afrika

Hvad skal en familie på fire – nu seks – bruge 20 badeværelser til?  Det vender vi tilbage til.

Forleden havde landet besøg af prins William og Catherine for at sætte fokus på UNICEFs arbejde i Afrika. De var flankeret af Danmarks pendanter, Frederik og Mary.
Selv så jeg kun måske tre kvarter af deres besøg i lagerhallen, men jeg lærte alligevel følgende: At Frederik og Mary er meeeeeeget naturlige. En sætning, der syntes at køre i sløjfe ud af den leflende sandsigerske Ulla Therkelsens mund.
For som en Facebook-ven kunne supplere: Ja, for Mary har mega mange hår på kussen, og Frederik går til svømning.

Selv opfatter jeg dem som et dybt unaturligt par, eftersom den ene ligner en über-stram Stepford Wife, og den anden tilsyneladende ikke kan sige noget der minder om to sammenhængende sætninger. Måske på et sprog vi endnu ikke har hørt ham tale, hvem ved…

Den anden ting jeg lærte, var, da en røvslikkende journalist spurgte Kronprinsparret, hvordan det kunne hjælpe Afrika, og Mary svarede noget i retning af: ved at hjælpe med at pakke en nødhjælpskasse, fordi den kan brødføde mange sultne afrikanere, som hun vidste havde haft det elendigt i mere end 100 dage.

Men nej, Mary. Det er slet ikke sådan du og din mand rigtigt kan hjælpe. Så nu skal jeg fortælle dig hvordan.
I kunne jo starte med at donere nogle af de nu 18. 5 mio. kroner du og din mand får i årlig apanage. Med en månedlig indtægt på ikke mindre end 1,54 mio. kroner, kunne I måske donere fx 10.000 om måneden af jeres undersåtters skattekroner til Afrika?

Nårh nej, det ville alligevel nok stramme jeres økonomi for meget. I har selv knapt nok råd til dit tøj på din spinkle krop, hvorfor Frederik jo som bekendt må gå tiggergang hos danske designere.

Men så kunne I måske have droppet blomster-hesten til en værdi af 84.000 kroner, som du har i flor i baghaven om sommeren? Den er alligevel indbegrebet af dårlig smag og hører sig vel mest en teenage-drøm til.
Eller vent, I kunne have doneret pengene fra ét af de fire nye badeværelser, I skulle have – udover de 16 I havde i forvejen – under 220.000.000 kroners renoveringen af jeres palæ på Amalienborg? For hvad i alverden bruger man 20 fucking badeværelser til? Og det var endda inden tvillingerne kom ud af din naturlige krop.
Uanset hvor mange børn I får, kan I jo ikke nå at skide på dem alligevel.

Gad vide, hvor mange afrikanerbørn man kunne redde på et badeværelse? Måske kunne man endda sende en enkelt i skole? Almindelig folkeskole, selvfølgelig. For Afrika er også helt vildt naturlig.
Jeg forestiller mig nu alligevel, at der er nogle skoler i Afrika, der godt kunne bruge et par toiletter og lidt rindende vand.

Men sådan kan man nok ikke gøre tingene op. Og pengene er jo brugt.
Der var I heldige…

Under livedækningen af begivenheden, fik Frederik fremstammet et eller andet med, at man skal huske at være taknemmelig for det man har. Og ja, Frederik. Det skal jeg jeg eddermugme love for, I skal. For jer og jeres voksende familie koster vores samfund i omegnen af +400 mio. kroner årligt – inklusiv de 140 mio. forsvaret bruger på jer.

Men taknemmelighed er ikke altid nok. Derfor vil jeg foreslå jer, at når I sidder og skider på et af jeres mange toiletter, at tænke lidt over, hvordan I sådan i virkeligheden kan hjælpe Afrika.

Man tænker nemlig så godt på toilettet. Problemet er nok bare, at kongelige slet ikke skider.

Næste indlæg

TOP 10 TV-CHOK