En hyldest til de uhæmmede amerikanere

TOP 10 TV-CHOK

Fjernsynet har lige haft 60 års fødselsdag. Og som en af fjernsynets største fans, vil jeg benytte lejligheden til at kigge tilbage på nogle af det mest skræmmende og morsomme og vanvittige momenter Tv har budt på i mit meget unge og korte liv.

1. Er det en abe?
Ja, vi kommer ikke udenom Line Baun, der i Go Morgen Danmark i 2007 forvekslede en sort mand på et postkort med en abe, hvortil Ole forsøgte sig med: ”Nej, det er en meget solbrændt mand”. Undskyld Line, og tillykke med dit job på Lorry. Og blot til info, Ole, så er sorte mennesker altså ikke brune, fordi solen skinner.

2. Ida Davidsen
Et andet og måske større chok jeg fik i Go Morgen Danmark, var da Ida Davidsen var huskok, og kameraet zoomede ind på hendes kavalergang. Den var nogenlunde lige så brun som ovenstående omtalte mand – og grauballemands-rynket! Derudover var hendes negle var beskidte og uhørt lange.
Føj, for den lede, jeg mistede appetitten. Hold lidt igen med solariet. Det har aldrig gjort nogens hud godt.
Og bare fordi man kalder en mad med leverpostej, ananas, æg og løg for en Kronprinsesse MAry, blvier den ikke mere delikat af det!

3. Peter Lundin
De færreste glemmer nok, da Peter Lundin fra et amerikansk fængsel læste et hjemmestrikket digt op til kameraet, mens han malede sig sort i halvdelen af bollen. Nu bliver han jo vildt sur, hvis man kalder ham psykopat, så det vil jeg lade være med.

4. Her er dit liv
Et absolut unikt og rørende TV-moment, var ”Her er dit liv” med Peter Belli, hvor værten Gregers Dirkninck-Holmfelt havde fundet Bellis hidtil ukendte søster i Frankrig. Da Peter Belli så søsteren, græd det meste af Danmark. Gregers fik tæsk af fisefornemme kollegaer for at lave følelsesporno, men det her var real reality, når det er allerbedst!

5. Bertel Haarder
Hvem glemmer nogensinde ministeren, der blev fanget på kamera kalde en DR journalist et dumt svin, da han stillede nogle i øvrigt relevante spørgsmål? Raseriet blev forklaret med, at de var dumme – og så skulle han hjem og spise risengrød. En grotesk scene,. Både TV2 og DR har adskillige klip af samme koleriske opførsel og har formentlig frydet sig, da man endelig besluttede at vise offentligheden et enkelt.

6. En voksen Jens Gaardbo
Flere seere sad målløse, da Jens Gaardbo kom tilbage til skærmen på TV2 NEWS og var blevet gammel – altså rigtig gammel! Jeg har før skrevet, at jeg gerne vil have flere ældre på skærmen – men kan vi ikke aftale, at man ikke tager dem væk som unge, og så pludselig propper dem tilbage som ”gamle”? Man får sgu et chok!

7. Lille skrøbelige Bille
Helt hovedrystende var det, dengang Bille August udvandrede et interview i Deadline – fordi der lige forinden havde været et indslag om Irak-krigen. Det var åbenbart for meget for den ultrafølsomme kunstner, der rejste sig op og skred fra en måbende Barbara Gram.

8. Sandsigersken Ulla Therkelsen
Da Prins William og Kate blev gift i sommer, forklarede journalist, kommentator og tankelæser flere gange, hvad flere af gæsterne i kirken tænkte. Elton John tænkte på Prinsesse Diana, forklarede hun. Jeg var en blanding af imponeret og målløs. Men det er tilsyneladende niveauet til den slags begivenheder.

9. TV2’s valgdækning
Jes Dorph med båthorn, cheer leaders og masser af råberi og konfetti. Så bliver det vist ikke dummere. Og det syntes TV2 vist også selv.

10. Mia
Først lærte hun sin datter at sutte pik, derefter dry-humpede hun hende. I sidste uge toppede hun ved først at drikke sig pattestiv. Derefter spå i datters kærestes hånd, at han ville få børn med andre kvinder og i datters, at hun ville blive alvorligt syg. Måske skulle hun læse i sin hånd, at hun skal styre sit massive alkoholforbrug – ultimativt vokse op.

Næste indlæg

En hyldest til de uhæmmede amerikanere