Forelsket i en Fredie-Pedersen

Ekspert i sludder og vrøvl

Kate Middleton og Prins William er blevet gift. Jo tak, det er bemærket. Med henholdsvis 11 og 13 timer på DR og TV2. Og hvad i alverden skal man fyre af i alle disse timer? Ofte bruger de tiden på at fortælle, hvordan pressen – altså de andre – maser sig frem, har paparazzier, hvor de står og hvad de spørger om.
Men sandheden er jo, at fjernsynet med 13 timers indgående dækning, er ligeså gak og sludret og hjemmestrikket, som selv samme stationer beskylder sladderbladene for at være.
Natascha Crone lagde ud med at finde det, hun kaldte “fire filippinere”. Den ene var lige vågnet, rapporterede hun live, mens et kamera filmede filippinerne pakke deres soveposer sammen, og da Natascha Crone, på Morten Resens opfordring, skulle have en udtalelse fra en af de asiatisk udseende kvinder, fortalte kvinden på højbritisk, at hun var kommet hele vejen fra Redding.
Hvor fanden fik Natascha ideen fra, at de kom fra filipinerne?
Da et kamera var på Elton John, fortalte den allestedsnærværende Ulla Therkelsen, at Elton John i dette øjeblik sad og tænkte på den sang, han havde skrevet til Dianas begravelse: ”Det gør han! Det kan jeg se på ham”, sagde hun bestemt.
Der gik Ulla T. så fra at være journalist til at være sandsigerske.
På Tv2 havde den royale specialist Jes Dorph-Petersen ikke lige fået med, at Kate blev hertuginde – og ikke prinsesse. Det vidste man åbenbart heller ikke på DR.
Men William og Kate blev Hertug og Hertuginde af Cambridge – det kunne msn-starlounge berette. Men hvad-  det er jo bare et usselt sladder-site.
Da prisen på brylluppet blev offentliggjort til i omegnen af 250 mio. danske kroner, forudsagde (økonomi- og samfundstendenseksperten?) Adrian Hughes, at det nok skulle tjene sig hjem: ”Der kommer nok en mio. mennesker de næste par år for at se, hvor de er blevet gift”, sagde han.
WHAT!!!
Er folk sindssyge?
Sætter hjernen fuldstændig ud, når det gælder dækning af royale begivenheder?
Bliver alle journalistiske regler og værktøjer skyllet ud i nærmeste lokum, fordi det handler om en familie på en i øvrigt yderst diskutabel overførselsindkomst?
Og hvorfor bliver modstandere af monarkiet, aldrig inviteret ind i fjernsynet?
Under transmittering af Mary og Frederiks tvillingers dåb for et par uger siden, kunne man høre DRs panel give hinanden ret i, at man da slet ikke havde hørt noget, hvordan Frederik og Mary reagerede, da de fik nyheden om, at de skulle have tvillinger.
Øh, nej. Ingen udover alle dem, der åbnede aviser, så tv-nyheder eller læste på nettet, hvordan Frederik fra en kaj i Sverige fortalte, at han første tanke var om “de havde råd til tvillinger”.
Jeg ved ikke, hvad der er mest skørt. De såkaldte eksperter? Eller at Frederik ikke skulle have råd til tvillinger?
Men mest bizart var det dog, da panelet inde i femte eller sjette time af dækningen af dåben begyndte at tale om, at det var noget mærkeligt noget, at medierne hele tiden vil tættere og tættere på kongehuset.
Eller hvad med dengang Jes Dorph-Petersen kommenterede helikopterbilleder af Frederiks bil, da han kørte Christian hjem fra Rigshospitalet efter fødslen. “Nu overhaler Kronprinsen en HT-bus”, lød det. Ja tak, hvorfor ikke hyre Monrad og Rislund med det samme så.
Hvilke medier er det lige, der gennemtæsker de kongelige begivenheder? Det er TV med endeløse kommentarer om tøj og hår og røvsyge gentagelser om, at Hella Joofs mand er læge.
Hvad fanden er forskellen på den omgang sludder og gætterier sammenlignet med billed-bladenes beskrivelser om, at Mary stråler om kap med solen og aldrig har været mere forelsket.
Nej, det er ikke let at lave kongestof. Det er faktisk pissesvært. Og det beviser begge tv-stationer gang på gang.
Gad vide om der overhovedet er efterkritik, eller om de bare render rundt og jubler over at to millioner så med.
Måske skulle visse journalister læse Billed-Bladet eller MSN-Starlounge noget oftere, så de er bedre forberedt, når de skal trykke de næste 13 timers vrøvl ned i halsen på os.

Næste indlæg

Forelsket i en Fredie-Pedersen