Dr. Phil og husmødrene

En småforarget Okman

Så sluttede sæson 12 af en af mine yndlings-tv-serier, De unge Mødre.

”DUM” har nogen med teenage-fnis har fundet ud af at initialerne betyder, men jeg synes ikke nødvendigvis, at det er mødrene der er dumme.

Jeg synes, at det endnu engang er på tide, at vi sætter autopiloten fra og i stedet for at grine af pigerne, skal vi tage et kig på produktionen, Kaare Sand TV.

Det skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg også sidder forstenet med åben mund foran skærmen, når jeg Sand Tv dokmenterer, når Hannah gå til fest.
Først troede jeg, at hun var klædt ud som luder og tænkte; Hvorfor har hun klædt sig ud som luder? Eller er det mon som sigøjner? – Nej, det er vist luder”, kunne jeg konkludere, indtil det gik op for mig, at Hannahs outfit slet ikke var klæd-ud-tøj.

Og jo, jeg sidder mildt og undrer mig over, hvad det mon er i Melissas pigment, der får hende til at blive SÅ orange, og jubler når hun i al sin enorme voksen-hed resonerer sig frem til, at det faktisk er meget bedre for Joshuas livskvalitet, at hun tager sol.
Hvorfor helvede ikke bare stå ved, at det er noget, hun har lyst til?

I sidste afsnit kunne vi også hilse på Camilla, der lige havde født sit 6. barn.
7. barn var stadigvæk til debat, forklarede hun her otte dage efter fødslen – men de skulle i hvert fald ikke have flere børn på samme måde, som de havde fået indtil nu (?).
Er det ikke noget med at bolle, blive gravid og føde?

De unge mødre har altid mange forklaringer på alting. Og de fleste, som Melissa og Camilla, er sgu vidunderlige unge mødre, der giver os småborgerlige sofakællinger en på opleveren.

Men så er der den føromtalte Hannah med adskillige sager over hovedet: Sidst var ikke mindre end fucking seks kommunalt ansatte til møde med den unge mor, kun for at følge op på om hendes barn skulle fjernes eller ej.
Vi har i en enkelt sæson mødt Dea-Louise og Rasmus, der boede i deres hund og kattes afføring med mider i køkkenet og fik deres datter Rosa fjernet fire timer efter fødslen – og nu har vi Natasja Nikita; En ressourcesvag pige, der har adskillige sager om vanrøgt kørende i Albertslund Kommune, indberettet af egen bror og flere kommunalt ansatte tæt på moren og sønnen.
Og pludselig ser vi passivt til, at  hun flytter til Vamdrup! Hun kender ganske vist ikke et øje i byen, men det havde hun bare lyst til.

Helt sikkert NN!

Nu ved jeg godt, at det står folk frit for at flytte rundt i landet – men det var da belejligt at flytte midt i sagsbehandlingen af adskillige anmeldelser for vanrøgt at sin søn.

Hvad er det egentlig Sand TV er vidne til? Hvad er det vi bliver passivt vidne til, når Sand TV bare filmer løs i dokumentarens tegn?
En såkaldt nomadefamilie, der flytter fra kommune til kommune, når lortet brænder på og en tvangsfjernelse nærmer sig?

–          Den ny kommune er god. Den kan se mit princip i, at prioritere Remi og skolen frem for dem, forklarede Natasja Nikita selvretfærdigt kameraet, det bare snurrede.

WHAT?

Det er jo helt sort! Særligt, hvis hun tror, at vi hopper på, at Albertslund Kommunens største problem med hende, er, at hun ikke ”prioriterer” dem!
Fordi hun ikke komme til aftalte møder? Eller nægtede at tage imod arbejde? Eller hvad? Eller tror hun, at hun ikke prioriterer dem, fordi hun ikke har inviteret dem på densædvanlige bunke junk i Rødovre Centret?

Nej, måske er det hendes søns velvære, kommunen er bange for, hun ikke prioriterer, når han gentagne gange er blevet betegnet som beskidt, med dårligt helbred, uden ordentlig kost og nu er på astma-medicin som 0-årig – som NN giver ham, mens hun storryger ham ind i hovedet.

Alle sammen forhold, som seerne får serveret tirsdag aften til kartoffelkagerne.

Natasja Nikita er også altid syg, bliver tykkere og tykkere og trættere og trættere, og kort efter Kanal 4’s pressemeddelelse kom om, at hun var flyttet til Jylland (hurra?), kom den næste om, at hun var blevet hjemmestuderende.
Hun er nemlig blevet smidt ud af skolen pga. fravær.

Hvornår er det her ikke underholdning længere?
Hvornår går det op for os, at Kaare Sand er ved at dokumentere livet for en nomadefamilie?
Hvad er Sand Tv’s indberetningspligt?
Er den ikke det samme som vores andre borgeres?

Mange absurde ting kan få mig til at rulle rundt på gulvet af grin. Men jeg undrer mig over, hvor grænsen egentlig går fra passiv dokumentation af en katastrofefamilie og vanrøgt af en 0-prig for åben skærm til letbenet underholdning.

Næste indlæg

Dr. Phil og husmødrene