Spark en hjemløs

Med Kronprinsen på arbejde…

Arbejder kongehuset overhovedet?
Den debat er med mellemrum oppe, og mens Ekstra Bladet, undertegnede og andre kritikere har beskyldt Kronprinsen for at være en overfladisk doven-Lars, der kun arbejder 40 dage om året og ikke kan sætte to ord sammen, har gratisavisen MetroXpress engageret ham som chefredaktør for en dag.

Nu skal manden altså både arbejde og sætte ord sammen – og det skal han i kraft af at være medlem af IOC.
”En gæst i redaktørstolen kan ruske op i os og få os til at se tingene på nye måder, og som medlem at Den Internationale Olympiske Komité, IOC, er Kronprins Frederik naturligvis en spændende gæsteredaktør til en sådan avis, siger MetroXpress chefredaktør.

Jeg er spændt på at se, hvor meget Kronprinsen kan ruske. Jeg har set Mary nive sin ældste søn i både arm og øre, men at Kronprinsen skulle kunne ruske i noget som helst, kan jeg godt blive i tvivl om.
Vil Kronprinsen måske forsøge at undersøge, hvad der egentlig skete med alle de kinesiske OL- og systemkritikere, der forsvandt under og efter OL i Kina i 2008?
Eller tale med generalsekretæren for den ukrainske OL-komité, der for nylig blev afsløret i sortbørshandel med OL-billetter?
Vil Kronprinsen sætte en artikel i gang om doping igennem tiden? Eller om livet som russisk børneatlet – og konsekvensen, når de ikke får medalje?
Eller måske bare lave en liste over de utallige OL-topfolk, der gennem årene er blevet knaldet for korruption?

Dengang IOC’s tidligere danske medlem opfordrede Kronprins Frederik til at stille op, var Prinsens tanker:
”Det er en stor ting at få første gang … øh, hvad gør man nu? Det var sådan lidt hjælp-agigt”
På spørgsmålet om, hvad han mente at kunne bidrage med i IOC, var svaret:
”Først og fremmest min fysiske tilstedeværelse”
Og her kommer nok Kronprinsens – og ikke mindst avisens medarbejderes – største udfordring; Sidste år viste en gennemgang, at manden jo faktisk slet ikke har været fysisk tilstede. Som i overhoved.
Helt præcist, havde han deltaget i nul (0) ud af fem (5) møder i DIF, som han i kraft af sin plads i IOC sidder i bestyrelsen i.
Men lad nu det ligge.

Forleden aften i Go Aften Danmark fortalte Mads Mikkelsens kone, Hanne, om dengang hun mødte den engelske dronning Elizabeth, og hvordan hun var blevet påbudt at kigge ned i jorden og skulle spise en pastil mod eventuel dårlig ånde.
Måske man med Frederik ved avisroret kan få et svar på, hvilke barnagtige regler der er, når man skal møde den danske dronning? Eller undersøge den virkelige årsag til, at gravide kvinder ikke kan indlægges til fødsel på Riget som planlagt, uger inden og efter Kronprinsessen skal nedkomme?
Eller interviewe sin mor om det rimelig i, at hun bruger op imod 500.000 af borgernes skattekroner på at tage en helikopter til Skagen, fordi hun skal se en udstilling?

Men det får vi nok ikke endeligt svar på. For ”som gæsteredaktør er det ham, der sætter rammerne for avisens artikler om legene, sport og sundhed”, står der i en pressemeddelelse.

Personligt kan jeg ikke forestille mig noget mere kedeligt at læse om, end sundhed. Og hvad mon Prinsen kan sige? Hverken ham eller Mary kunne svare på, hvad Prins Christian havde i madpakken på første skoledag. Står de i virkeligheden nogensinde i køkkenet?
Enlighten me, Kronprins F. Enlighten me!

Ja, der er jo faktisk nok at skrive om – men hvis det hele bliver lidt for uoverskueligt for Kronprinsen i chefredaktørstolen, fordi han måske slet ikke ved noget om OL, så er det helt sikkert ikke kun fordi, han ikke har deltaget i OL-arbejdet. Eller fordi han ikke kan formulere sig. Nej, så er det måske fordi, Prinsen har fået noteret både tennis- og fodboldtilskuer, samt når han sejler i sin båd, på den officielle liste over ”arbejdsopgaver”, og derfor nu har fået ikke mindre end 140 arbejdsdage om året.

Næste indlæg

Spark en hjemløs