Tude Tv

Hvem er mor og far?

Fisseslikning på åben skærm. Det er så sidste skud på realitystammen.
Så vidt jeg husker, var det ”Vodka Anja”, der slikkede fisse på JJ I Kongerne i Marielyst – altså indtil de blev smidt ud fra en lokalbeværtning. Jo, Kongerne Kanal 5 har sat nye standarder.
Klamt og latterligt, jaja, og min mand gider slet ikke se ”that pile of shit” (den bunke lort), som han siger på højbrititsk. Men jeg er fascineret af tosserne og har faktisk droppet at se Fristet på TV3, fordi en konkurrence i skumfidusspisning simpelthen ikke kan gøre det for mig mere.

Samtidig kan jeg ikke lade være med at få lidt ondt af deltagernes forældre og tænker tit på, hvem fanden forældrene egentlig er? Er de normale? Sådan nogen der arbejder i en bank, eller er leder for kolonialafdelingen i Kvivkly? Bibliotekar?
Hvordan de egentlig går og har det, når de ser deres yngel blamere sine mest groteske sider i hestebranderter for rullende kamera.
Er de stolte? Græmmer de sig? Eller er de på værtshus og ser alligevel ikke et minut af deres børns karriere-spring?
Jeg er sgu nysgerrig: Var ”Fissans” forældre stolte, da de kunne se sønnike få en ”sutter” af en pige, som han efterfølgende smed ud midt om natten og kaldte en ”total narrefisse” til kameraet, da det gik op for ham, at hun ikke ville bolle for åben skærm?

Jeg forestiller mig, at moren krummer tæer. Faren kan sikkert ikke forstå, hvorfor hans søn bliver kaldt Fissan, når han ikke kan få noget fisse – men mon ikke det er produktionsselskabet, der har givet dem deres åndssvage navne…
Jeg gad også godt vide, om Knaldperlens mor og far sidder med hinanden i hænderne og hepper med, når deres søn, som går under det borgerlige navn Walid, råber til X’en på klingende jysk: ”Stick det fucking lem ind i hende nu!”
Gad vide om moren er pædagog og faren er automekaniker? Om han har en søster?
Han er sgu så sød, Walid. Han håber faktisk snart, at han får noget fisse.

Allerede i anden sæson af singleliv møder vi Betina, der i introen forklarer: ”Altså den perfekte partner for mig, ville være ham, som lige er blevet nybagt far, og hvor moren ved en tragisk ulykke bare døde af sig selv”, hvorefter hun smiler og forklarer, at hun nemlig gerne vil have flere børn, bare ikke føde dem selv. Jeg ved ikke om Betina har hørt om adoption, men man kan undres, om hun er sindssyg? Eller om folk bare bliver fuldstændig blæste i deres hoved, eller glemmer at de har et, når kameraet bliver tændt?

Samme serie må man gå ud fra, at Sindney Lees forældre har siddet og fulgt tæt. Måske med åben mund og tomme øjne, når de har vidnet deres søn gøre karriere ved at gå med bandana, pensle sig orange og fyre one-liners af på TV. Senest bolle en pige i et kosteskab, som blev optaget på en mobiltelefon. De må være forbløffede – eller nøjagtig ligesådan?
Søren Overgaards, som er bandanadrengens fødenavn, forældre er angiveligt skolelærere, mens broren arbejder på TV2, så jeg tvivler på det sidste. Måske har de slet ikke turde følge med – men som ansvarlige forældre, er de dog stadigvæk storsindede nok til at have deres 32-årige søn bo hjemme i sit gamle børneværelse – selv om han selv tror, at han bor i en 13-væreslers lejlighed på Kongens Nytorv.

Engang lavede man psykologtests, inden folk blev castet til den slags programmer. Den tid er vist forbi.

Jeg er sgu nysgerrig. Hvem er forældrene til disse farverige galninge, vi ser vise babser, bolle, fantasere, rable og hyle på TV?
Så nu hvor valget er overstået og politikerportrætterne er skrevet, kunne man så ikke få plads til en serie interview med reality-forældrene. Pradas forældre, Gustavs, Sidneys, Peter Birchs, Vodka-Anjas. Hvem er de?

Næste indlæg

Tude Tv